NorbertusBode voorjaar 2023

"Verbondenheid met God en met elkaar hebben we nodig om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen en te bouwen aan een mooie toekomst voor alle mensen."
Aldus pastoor Massaer in zijn voorwoord in het lentenummer van onze NorbertusBode. 

Overal waar mensen, geïnspireerd door Gods liefde, in liefde en vriendschap met elkaar leven, ontstaat een hechte gemeenschap. 'Geen ik is mens zonder een jij.'
Verbondenheid vind je bijvoorbeeld bij het gilde Sint-Sebas-tiaan in Diessen en bij de geloofsgemeenschap in Esbeek. 

 

NorbertusBode voorjaar 2023

Alles Kidz

NorbertusBode Alles Kidz voorjaar 2023

De Goede Week

Als de NorbertusBode bezorgd wordt, zitten we bijna in de Goede Week. Die begint met Palmzondag en wordt afgesloten door een heel belangrijk feest in onze kerk: Pasen.

Wil je de verhalen over de Goede Week en Pasen lezen?
Klik dan hier.

 

Recept paasbroodjes met een ei

Een leuke doe-activiteit om het paasontbijt op te fleuren.
Maak een broodje extra en geef dat aan iemand met wie jij je verbonden voelt.

Wat heb je nodig? 
280 g bloem - 5 g gedroogde gist - 30 g zachte boter - 2 eieren - 125 g volle melk, op kamertemperatuur -  5 g zout - 5 g suiker - 6 eieren, voor in het midden van de broodjes

 


Hoe maak je de broodjes? 
*
 Meng bloem, gist, boter, 1 ei, melk, zout en suiker in een kom en kneed er een soepel deeg van.
* Leg het deeg in een kom en bedek deze met een theedoek. Laat het minimaal een uur rijzen.
* Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 12 gelijke stukken.
* Rol elk stukje nu uit tot een rol van 30 centimeter. Maak de broodjes door elke keer twee rolletjes te pakken en deze om elkaar heen te draaien.
* Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af met licht ingevette huishoudfolie.
* Prik onder in elk ei voorzichtig een gaatje.
* Plaats in het midden van elk broodje een ei. Dek weer af met de folie en laat de broodjes opnieuw ongeveer een uur rijzen.
* Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand.
* Je hebt nog één ei over. Scheid de dooier van het wit. Kluts de dooier met een klein scheutje water en smeer de broodjes hier zorgvuldig mee in.
* Bak de broodjes 10 minuten in de oven.
* Als je middelgrote eieren hebt gebruikt, zouden ze nu hardgekookt moeten zijn. Grote eieren zijn nog een beetje halfzacht.
* De broodjes zijn het lekkerst als de eieren nog een beetje warm zijn.

Smakelijk eten!