Begraafplaatsen

'Begraaf het lichaam van de dode en verwaarloos zijn graf niet.' †Jesus Sirach, 38,16

Monument 'Morgenkind'

In 2016 is de begraafplaats van Diessen gerenoveerd. Bij deze gelegenheid zijn ook een monument en een gedachtenisplaat opgericht ter herinnering aan alle overleden kinderen.
Het heet 'Morgenkind', naar een gedicht van Kris Gelaude.†
Op zaterdag 22 oktober 2016 om 18.45 uur vond de inzegening van het monument plaats. †

KlikHIER voor meer informatie.


Algemene informatie begraafplaatsen Norbertusparochie

In onze dorpen spreken we vaker over een 'kerkhof'†dan over een 'begraafplaats'. Bij het woord kerkhof denken we aan een 'hof', een tuin die er door zijn inrichting en onderhoud verzorgd uitziet. Een hof die rust en vrede uitstraalt, waar de overledenen in vrede mogen rusten en waar ook de bezoekers, de nabestaanden, iets van die vrede mogen ervaren. Iedereen die het kerkhof bezoekt, stelt het op prijs dat in alle rust te kunnen doen. Laten we daaraan samen bijdragen en die wens respecteren.

Onderhoud en beheer
De R.K. Parochie H. Norbertus beschikt over begraafplaatsen in de kernen BiestĖHoutakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. Voor elke begraafplaats is een administratief beheerder†aangesteld. Hij is onder andere belast met†het regelen van een grafplaats, het delven van een graf, het opmaken van grafakten en andere administratieve aangelegenheden.

Werkgroepen onderhoud begraafplaatsen

Als u onze kerkhofwerkgroepen wilt komen versterken, bent u van harte welkom. Neemt u daarvoor contact op met de coŲrdinator van de betreffende begraafplaats of bezoek de begraafplaats, als zij daar werkzaamheden verrichten.

Voor vragen en informatie over de begraafplaats in uw kern kunt u contact opnemen met ťťn van de beheerders of†met het Parochiesecretariaat.†