Huwelijk

De liefde is geduldig en vriendelijk (...)
alles verdraagt zij, alles gelooft zij,
alles hoopt zij, alles verduurt zij.  1Korinthiërs 13,4-6

 

wide_trouwerij_willibrordus_7

We zijn blij dat er elk jaar weer jonge mensen een verbintenis met elkaar willen aangaan, bekrachtigd door het sacrament van het Huwelijk. Met een viering in één van onze prachtige kerken begint zo’n bijzondere dag extra feestelijk! Van harte verlenen wij als parochie daaraan onze medewerking.

Mogelijkheden
Je hebt de keuze uit twee kerken om in te trouwen: de grote, majestueuze Petruskerk of de intiemere, pittoreske Willibrorduskerk.

Het kerkelijk huwelijk kan op verschillende manieren gesloten worden. Je kunt kiezen uit een Eucharistieviering en een viering van woord en gebed.

Eigen inbreng van het bruidspaar is zeer welkom. Indien je dat wenst, kun je - ook in overleg met de pastoor - zelf zorgen voor livemuziek die past in een kerkelijke viering.

Het boekje stellen we samen door teksten te kiezen uit een keuzemap. 

wide_trouwerij_willibrordus_1

Voorbereiding
Willen jullie een kerkelijk huwelijk sluiten? Dan nodigen we je uit hiervoor ruim van tevoren een afspraak te maken via het parochiesecretariaat. In overleg wordt er dan een datum en een tijdstip gekozen. De aanvangstijd van de viering ligt tussen 10.00 en 11.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Samen bereiden we de grote dag voor met de zogenaamde ondertrouw. Daarbij ondertekenen we de huwelijksverklaring en zorgen we voor alle formaliteiten, zoals doopbewijzen.
Tevens gaan we dieper in op de betekenis van een huwelijk in en voor de kerk. Ook de invulling van de viering bespreken we samen.

Van je trouwdag dé dag van je leven maken, daaraan dragen we als parochie graag bij!