Stichting Petrusfonds Hilvarenbeek

De stichting is een onderdeel van de R.K. Parochie H. Norbertus te Diessen en is hiermee kerkrechtelijk verbonden.

Uittreksel Petrusfonds Kamer van Koophandel

Bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat uit:

De stichting wordt geheel door vrijwilligers gerund, die daarvoor geen salaris en/of een andere beloning ontvangen.

Doel
De stichting heeft tot doel restauratie, onderhoud en behoud van interieur en exterieur van de Sint-Petruskerk  te Hilvarenbeek. De toren van de St.-Petruskerk is eigendom van de gemeente Hilvarenbeek. Zij is verantwoordelijk voor het behoud van de toren. 

Fondsenwerving

Vindt u het belangrijk dat de Petruskerk als cultureel erfgoed behouden blijft? Dan stellen we u graag in de gelegenheid daaraan financieel bij te dragen. Voor uw donatie heeft u de volgende gegevens nodig:

Giften zijn fiscaal aftrekbaar (ANBI). Ook voor het onderhoud van de St.-Willibrorduskerk in Diessen bestaat een fonds: Stichting Behoud Sint-Willibrorduskerk Diessen.

Naast uw bijdrage aan de jaarlijkse Actie Kerkbalans, bestemd voor het parochiewerk, kunt u ook financieel bijdragen om het fraaie kerkgebouw als cultureel erfgoed en beeldbepalend gebouw voor Hilvarenbeek in goede staat te behouden en door te geven aan volgende generaties. Om dat te bereiken is onderhoud aan en in het kerkgebouw noodzakelijk.

Ook deze bijdrage beschouwen wij als een ‘kerkbijdrage’ in de meest letterlijke zin van het woord.
Wij geven u de garantie dat uw gift alleen wordt gebruikt voor onderhoud en restauratie van het gebouw en het interieur.

(Restauratie-)projecten
Met de ontvangen subsidies, giften en donaties konden we in de afgelopen jaren diverse beheer- en restauratiewerkzaamheden aan de Petruskerk uitvoeren.

Dat alles was mogelijk dankzij subsidies, maar vooral met steun van de Stichting Petrusfonds Hilvarenbeek. Wij zijn er u dankbaar voor.

Toekomst

Onze aandacht blijft zich de komende jaren vooral richten op de daken van het kerkgebouw. Om lekkages te voorkomen moeten de leien op enkele daken worden vervangen.

 

Jaarcijfers

 

Jaarcijfers 2022

Jaarcijfers 2021

Jaarcijfers 2020

Jaarcijfers 2019

Jaarcijfers 2018

Jaarcijfers 2017

Jaarcijfers 2016

Jaarcijfers 2015

Jaarcijfers 2014