Zondag van Gods Woord - 26 januari

 

“Hij maakte hun geest toegankelijk voor het begrijpen van de Schriften.” Met die woorden opent paus Franciscus Aperuit illis (Hij opende hun de ogen), een apostolische brief waarin hij voor de hele Kerk een nieuwe zondag instelt: de Zondag van Gods Woord. Deze wordt voortaan elk jaar gehouden, a.s. zondag 26 januari voor het eerst. De Neder­landse vertaling van de brief is nu beschikbaar. (Zie de link hieronder.)

 


Podcast met Mgr. Liesen
Mgr. Liesen, bisschop van Breda, gaat in twee podcasts voor katholiekleven.nl dieper in op het onderwerp. Eén ervan is net uitgekomen. Hij legt hierin uit waarom de paus deze zondag heeft ingesteld en wat hij ermee hoopt te bereiken. Mgr Liesen doet dat op een zeer inspirerende manier, in een interview. 

“Het is niet erg als je de Bijbel leest en het Woord van God niet meteen begrijpt. Je leest het, je weet dat Hij je aanspreekt en je wilt die ervaring sterker laten worden. Dat doen we elke zondag als we op verzoek van Jezus samenkomen. We lezen dan in de heilige Schrift en we ontvangen het sacrament van het altaar om met Hem verbonden te zijn en zo te kunnen leven. En daar mag je tijd voor nemen, het hele jaar door.”

Voor deel 1 van deze podcast zie de link hieronder.

Apostolische brief Aperuit illis

Podcast deel 1 over Aperuit illis