Vrijwilligersavond 2017 - terugblik


Afgelopen vrijdagochtend daalde er een verfrissende regen neer op akkers en tuinen. In die bui waren vrijwilligers in de weer om de tent voor de feestavond in gereedheid te brengen. Ďs Avonds baadde de pastorietuin in een heerlijke avondzon en kon het pastoraal team 250 vrijwilligers van onze Norbertusparochie welkom heten als dank voor hun trouwe inzet in en betrokkenheid bij onze parochie.


Vrijwilliger 2017

Elk jaar wordt naar goed gebruik ťťn vrijwilliger in het zonnetje gezet, symbool voor alle vrijwilligers en het werk dat ze verzetten in werkgroepen en koren. Of het nu om ziekenbezoek, administratie of koorrepetities gaat, of om schoffelen op het kerkhof, het draagt allemaal bij aan de grote en prachtige parochie die wij samen vormen.

Heel bijzonder is dat er dit jaar maar liefst drie vrijwilligers en hun partner zijn geŽerd met een prachtige schotel (gemaakt door Louis de Groot) en een bloemenbon. Alle drie 80 jaar - of op weg daarnaartoe - en bijzonder actief!

Jan en Dora van Dijck

ís Ochtends had de pastoor Jan en Dora van Dijck in Biest-Houtakker al verrast met een bezoek. Ze konden Ďs avonds helaas niet aanwezig zijn. Jan zet zich, met Doraís hulp, in voor het onderhoud en de heraanleg van het kerkhof aldaar.
Getuige hun positieve insteek, hulp en goede raad hebben we hier te maken met een echtpaar dat met het hart op juiste plaats zijn geloof handen en voeten weet te geven.

Cees en Pietha Ketelaars

In de feesttent werden Cees en Pietha Ketelaars gehuldigd.
Cees is heel actief op het kerkhof van Esbeek en als sleutelbeheerder onmisbaar bij de herbestemming van de Adrianuskerk. Pastoraal team en parochiebestuur zijn heel blij met zijn hulp en goede adviezen!

Riet en Wim van Roij

Ook Riet van Roij en echtgenoot Wim kregen een warm applaus. Riet neemt elke week de Petruskerk onderhanden tot alles er tiptop uitziet: de vloeren geboend en de banken afgestoft. Het is een heel karwei, dat ze in haar eentje klaart!


De avond

Er was rijkelijk voorzien in spijs en drank en er werd volop gebuurt, gezongen en laat op de avond zelfs nog gedanst. Kortom, weer een geslaagde vrijwilligersavond, waarvoor dank aan, wederom, de vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben!

​Foto's van de vrijwilligersavond vind je onder deze link.
​Ze zijn van de hand van†Janus Plasman. Dank je wel!