The Chosen, tv-serie over het leven van Jezus

Sinds 23 februari staan de afleveringen van The Chosen niet meer op NPOStart en de website van de EO. In het Nederlands ondertiteld zijn de dvd's van de  eerste twee seizoenen verkrijgbaar. 

The Chosen is een Amerikaanse tv-serie over het leven van Jezus en zijn volgelingen, die in zeven seizoenen uitgezonden wordt. Voor elk seizoen zijn er acht afleveringen. De serie wordt geheel met geld uit crowdfunding gerealiseerd. Het materiaal voor drie seizoenen is inmiddels klaar. Elke aflevering is de moeite van het bekijken meer dan waard. 

The Chosen geeft ons een kijkje in de historische context waarin de evangelieverhalen zich afspelen. Als kijker krijg je zo een idee hoe het leven van en met Jezus  geweest kan zijn. 

Opbouw
De serie volgt het leven van Jezus en zijn volgelingen tijdens hun dagelijks bezigheden. De hoofdpersonen rondom Jezus zijn gewone mensen. Elk karakter heeft zo zijn eigen verhaal en zijn eigen problemen. Daarin komen ze overeen met ons, moderne mensen. Maria Magdalena worstelt met bezetenheid, Simon met geldgebrek, Mattheüs met de vraag of hij voor de Romeinen moet blijven werken of Jezus moet volgen. Op het leven van elk van hen en op dat van vele anderen heeft Jezus een grote invloed.