Stille Omgang Amsterdam in maart

De Stille Omgang in Amsterdam vindt in 2024 plaats in de nacht van 16 op 17 maart.  Om 19.35 uur vertrekt bij 't Laar in Diessen en om 19.50 uur bij de Petruskerk te Hilvarenbeek een luxe touringcar die de pelgrims naar het Rokin in Amsterdam brengt.
Om 22.30 uur is er een eucharistieviering op het Begijnhof. Daarna lopen de pelgrims in een klein uur de stille tocht door hartje Amsterdam. 

Kosten busreis:  €12,50. Het bedrag kan overgemaakt worden op de rekening van de Venerabele Gilde NL31RABO0122337255 o.v.v. Stille Omgang. 

Thema 2024: 'Pelgrims van hoop, biddend voor vrede'
Het thema is van paus Franciscus, die 2025 heeft uitgeroepen tot Heilig Jaar (jubeljaar) met als thema 'Pelgrims van de hoop'. Hij heeft alle gelovigen gevraagd in 2024 een jaar van gebed te houden, te pelgrimeren en een nieuwe start te maken.
Het tweede deel van de gebedsintentie verwijst naar de dagelijkse actualiteit, waarin vrede in de wereld niet vanzelfsprekend is. 

Meer informatie
* Voor informatie over de achtergrond van deze bedevaart klik hier
* Voor meer informatie over de bedevaart vanuit Hilvarenbeek kan met contact opnemen met de secretaris van Zustergezelschap Hilvarenbeek en omstreken van de Stille omgang Amsterdam, Ad Smeijers, via ad_smeijers@hotmail.com.