Sander Kesseler gaat voor in viering Petruskerk

Priester Sander Kesseler, weer met verlof in Nederland, gaat zondag 3 juli voor in de viering van 11.00 uur in de Petruskerk. Hij maakt het mogelijk dat pastoor Massaer een dag of tien vakantie kan nemen. We kennen Sander van de kerst- en de vastenacties in onze parochie, waarvan de opbrengst bestemd was voor het ondersteunen van zijn werk.

Werk in vluchtelingenkamp
Sander is werkzaam in een kamp in Noord-Oeganda, waar vluchtelingen uit Zuid-Soedan een goed heenkomen hebben gevonden. Naast zijn werk als priester is hij mededirecteur van een middelbare school en heeft hij de zorg voor weeskinderen in het gebied. Ook heeft hij in Nederland fondsen geworven voor de bouw van een ziekenhuisje, dat in februari 2014 officieel is geopend

Sander is al eerder voorgegaan in een viering in de Petruskerk. Daarin heeft hij verteld over zijn missiewerk in Oeganda, dat niet altijd even gemakkelijk is. Financiën zijn vaak een groot probleem. Daarom is de opbrengst van onze kerst- en vastenacties altijd van harte welkom. Er is een wereld van verschil tussen het werk van een priester in Oeganda en dat in Nederland. Hier gaat alles heel gestructureerd en volgens de regels, in Oeganda is het meer improviseren en komt de nood soms dichtbij.

Kerk in Nederland
Pastor Kesseler wordt er niet vrolijk van dat de kerken in Nederland leeglopen. Hij vindt dat er een verarming gaande is. Geloven is veel meer dan op je knieën bidden. Het is ook respect hebben voor elkaar. In de laatste 20 jaar is dat veel minder geworden. Denk aan het geweld ten opzichte van ambulancepersoneel en leraren. Juist een religieuze achtergrond kan dat respect vasthouden.