Programma Jong Bisdom Den Bosch


De jongerenafdeling van het bisdom Den Bosch heeft voor jongeren van 16 tot 35 jaar een programma met diverse activiteiten, variërend van een mysterytour en verdiepingsavonden tot een zeilkamp. 

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie.

Programma printen? Dat kan. Klik op onderstaande link. 

Printversie programma Jong Bisdom Den Bosch voorjaar 2022

Mysterytour 11-13 maart 2022

“Er is iemand die jou heel graag wil zien”!

We dagen jou uit om in het weekend van 11-13 maart 2022 je onder te dompelen in een mysterieuze zoektocht!

Durf jij mee te gaan op MysterytourKlik hier voor (iets) meer informatie en aanmelden.

Wees er snel bij, dit kun je niet missen!

Een synodale kerk? Laat je stem horen!

Op weg naar een synodale kerk! Ga jij ook mee?

Huh? Wat heb ik daarmee te maken? Waarschijnlijk ploppen er een aantal vraagtekens bij je op. Dit begrijpen we heel goed!
Kijk dan maar eens naar dit filmpje! Geïnteresseerd? Enthousiast? Laat je stem horen en vul hier dan vragenlijst 2 in en/of noteer maandagavond 7 maart in je agenda voor een online ontmoeting. (In maart komt ook nog vragenlijst 3).
We luisteren graag naar je!
 

Verdiepingsavond 31 maart 2022

De eerste verdiepingsavond is gepland en wel op donderdag 31 maart 2022.
Als spreker hebben we priester en moraaltheoloog Anton ten Klooster te gast. Hij zal een interactieve lezing houden waarbij hij ingaat op de antiracismeprotesten.

Op welke manier kunnen we luisteren naar ervaringen van slacht-offers? En hoe zijn onze eigen denkbeelden hierover gevormd? Jongeren zijn van harte welkom in Den Bosch.

Binnenkort is aanmelden hiervoor mogelijk. Stay tuned
 

Help mee met de P(ower) O(f) F(ire) 23 april 2022

Op 23 april 2022 is het weer tijd voor de Power of Fire, een dag vol vuur voor de vormelingen van ons bisdom in Den Bosch. Het wordt weer een dag vol workshops, springkussens en gezelligheid.

Om te laten zien dat de Kerk in ons bisdom leeft en vol vuur is, hebben we jouw hulp nodig! Wil jij ook zorgen dat de vormelingen een dag beleven die ze nooit meer vergeten, en zelf ook iets van het vuur van de Geest proeven?

Binnenkort kun je je aanmelden om te helpen! Stay tuned!
 

Blog: het kruisteken

Het team van Jong Bisdom Den Bosch schrijft maandelijks een blog. Juist in tijden van afstand, willen we jou nabij blijven met woorden…

“Een doordeweekse dag ergens aan het begin van een nieuw jaar… ”. Verder lezen? Klik hier voor de blog van februari!
 

Project: de Emmaüsgangers

Soms heb je als tiener en jongere behoefte aan een luisterend oor. Behoefte aan iemand die met je meeloopt. Iemand die er is voor jou, als klankbord of gewoonweg om jouw hart bij te luchten.
JBDB heeft hiervoor geestelijk verzorg(st)ers bereid gevonden om dat te zijn. Je zult deze ‘Emmaüsgangers’ in de toekomst vaker gaan tegenkomen bij één of meer van onze activiteiten.
JBDB zorgt er uiteraard voor dat deze tochtgenootschap in alle veiligheid en vrijheid kan bestaan.


Rubriek “Met een blik op…”

In deze rubriek willen we je aandacht vestigen op waardevolle initiatieven binnen en buiten ons bisdom.
(Heb je input voor deze rubriek, stuur dan een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl).

  • Stille Omgang: Op 19 maart 2022 vindt de Stille Omgang plaats. De stille omgang is een route die door Amsterdam wordt gelopen om het Mirakel van Amsterdam (uit 1345) te herdenken. Loop en bid jij dit jaar mee? Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
  • Studentenbezoek aan Auschwitz: Ben jij student aan een universiteit of hogeschool in Nederland? Van harte welkom om deel te nemen aan een ‘study visit’ naar Auschwitz van 1-4 april 2022. Kijk hier voor meer informatie.
  • Familiemusical Ruth: Een actueel, aangrijpend en authentiek verhaal, dat als een sprankelende familiemusical op de planken wordt gebracht door Kisi Nederland. Een verhaal vol hoop, dat past in deze tijd van onzekerheid en opnieuw beginnen. Gaat dat zien tijdens de tweede tournee van Ruth in april 2022. Kijk hier voor meer informatie en tickets.
  • Assisireis Franciscaans Jongerenwerk: Een jongerenreis (18-30 jaar) van zondagavond 31 juli t/m woensdagavond 10 augustus 2022 naar Assisi en omgeving. Een bezinningsreis met natuurlijk ook vakantie-achtige elementen. Voor meer informatie en/of aanmelding meld je via fjw@minderbroedersfranciscanen.net.

Voor in jouw agenda…

We mogen steeds weer meer en daarom kijken we er ook enorm naar uit om je te mogen ontmoeten op één van onze vele bijeenkomsten.
Geïnteresseerd? Noteer de data in je agenda en blijf op de hoogte door middel van deze nieuws-brief en sociale media. Of meld je aan voor de JBDB-Whatsappservice! Wil je eerst antwoorden op je vragen? Laat gerust van je horen!

Activiteiten / Verdiepingsavonden

Mysterytour: 11-13 maart

Verdiepingsavond: 31 maart

Help mee met de POF: 23 april

WJD@Home Ameland: 29 april – 1 mei

Verdiepingsavond: 25 mei

De nacht van de St. Jan (i.s.m. Sint-Janskathedraal): 28-29 mei

Afsluitende jaaractiviteit: 3 juli

Zeilkamp: 27 augustus – 3 september

JBDB Viert

We gaan meevieren in parochies en jij bent van harte welkom om mee te gaan! Tot aan de zomer hebben we de volgende data gepland.

27 maart / 22 mei / 3 juli

Het synodale proces – Online ontmoetingen

7 maart / 11 april

Quo Vadis:

16 maart / 6 april / 16 mei / 1 juni

 

Jong Bisdom Den Bosch (René, Aletta, Bianca en Ingrid)

jongeren@bisdomdenbosch.nl

Jong Bisdom Den Bosch telefoonnummer (óók WhatsApp):
0735232061 (Ingrid) / 0735232065 (Aletta)

www.jbdb.nl / www.jongbisdomdenbosch.nl

Facebook / Instagram Jong Bisdom Den Bosch