Openluchtviering carnaval Haghorst

Openluchtviering bij de Durdauwers in Haghorst

Zondagochtend 26 februari, 9:30 uur Een fris briesje waait door de straten van Haghorst, het Durdauwersgat. t Is nog vroeg, maar er zijn toch al veel mensen op de been. t Lpt of fietst richting dn Hekkendam, want daar staat de wagen van Dreamland, met daarop de Bleu Band, al klaar voor de jaarlijkse openluchtviering. De vriendengroep van Dreamland, de raad van elf, kinderen en volwassenen, dus allerlei mensen van jong tot oud, verzamelen zich om naar de carnavalspreek van Gust Jansen en de liederen van de Bleu Band te luisteren.

Een mooie preek in dialect, waarbij de saamhorigheid in Haghorst wordt belicht (zie www.h-norbertus.nl onder preken). Ook prins Ericko benadrukt de kracht van Haghorst, waar diverse activiteiten worden georganiseerd, van groot tot klein, door en voor Haghorst, n voor jong en oud!

Een citaat uit de preek van Gust zegt voldoende: En hier groeit iets hl schns um d de gullie Durdauwers zt, mee ut hart op de goei plaots vur mekaar. Wvndegullie?

Vervolgens gaat de bonte stoet mensen in polonaise naar binnen om samen te genieten van het carnavalsontbijt. De resterende dagen is er nog volop carnaval gevierd! ​