Nacht van het gemis 2021


* 8 september 2021, ​van 15.30 - 21.30 uur
   - rondgang langs de deelnemers rondom de Vrijthof 

* 15.30 uur: muzikale start in de Petruskerk
   - speciaal voor ouderen

* 19.00 uur: aansteken eerste kaars corona-lichtmonument
   - kiosk

Wat is de Nacht van het gemis?
Soms moeten we mensen missen door werk of studie in het buitenland, of doordat ze niet meer langskomen. Te vaak missen we mensen, omdat ze er niet meer zijn. 

Wat de reden ook is, als het gemis pijnlijk gevoeld wordt, dan heb je een luisterend oor, warmte en aandacht nodig. Om die te geven is de 'Nacht van het gemis' in het leven geroepen. Licht, warmte, mooie muziek, woorden en vooral ontmoetingen met mensen die je begrijpen, kunnen troost bieden. 

Corona-lichtmonument
Er wordt ook stilgestaan bij corona door kaarsen aan te steken. Een kaars voor iemand die ons door deze tijd heen heeft geholpen. Een kaars uit dankbaarheid, omdat je gezond bent gebleven. Mischien wel een kaars voor iemand die aan corona overleden is.

Na het officiële moment op de kiosk om 19.00 uur zal Burgemeester Weys het eerste kaarsje plaatsen bij het monument. Er komt een  spiraal van kaarsjes op het gras van de Vrijthof. Ze laten zien dat we zeker niet alleen staan met wat we hebben meegemaakt in coronatijd en dat we een licht kunnen zijn in elkaars leven. De kaarsjes zijn ook een teken van dankbaarheid voor de betrokkenheid  van alle mensen die zich in de afgelopen periode hebben ingezet voor anderen .

Scouting Hilvarenbeek heeft een stand bij het monument, waar voor iedereen een kaarsje klaarstaat. Het kan voorzien worden van een naam of een wens. Alle kaarsjes samen vormen zo een monument van licht, dat de gehele avond zal blijven branden.

Deelnemers
Hilvarenbeek Infopunt, Farent, ContourdeTwern, St.-Petruskerk, Andreaskerk, Scouting Hilvarenbeek, No. 6 Bloem & Interieur, Café Gouden Carolus, Cultureel Centrum Elckerlyc, Maet Hout Staet, KBO Hilvarenbeek, Gilde St.-Joris Hilvarenbeek, Vocaal ensemble Da Capo.

Informatie
Voor een uitgebreidere beschrijving van het programma klik hier