Mgr. Gerard de Korte, Geboeide vleugels, brieven ter bemoediging

De vrijheid om overal naartoe te gaan, was beperkt in coronatijd, ook voor bisschop De Korte. Toch wist hij al schrijvend de gelovigen te bereiken. Doel: hun een hart onder de riem steken met inspirerende woorden uit de Bijbel, de traditie en zijn eigen leven 

De bisschop schreef vanaf september vorig jaar achttien brieven ter bemoediging en een speciaal woord rond Kerstmis  Hij legde vast wat corona betekende voor het kerkelijk leven en hoe het geloof juist dan van toegevoegde waarde kon zijn. 

Nawoord: coronalessen voor christenen
Aan de achttien brieven voegde de bisschop een uitgebreid nawoord toe, waarin hij alles nog eens op een rijtje zet. Hij geeft een katholieke visie op de afgelopen anderhalf jaar en komt tot een aantal lessen voor christenen. Belangrijk zijn stilte en luisteren, erkennen dat we kwetsbaar en sterfelijk zijn, gemeenschapszin, de waarde van zelfdiscipline en de prioriteit van missionaire inzet. 

Geboeide vleugels, een uitgave van Adveniat te Baarn, telt 128 pagina’s. Het boekje kost 15 euro en is een vervolg op Het Verdriet van Brabant, dat de bisschop eerder in de coronaperiode schreef.