Inzegening gerestaureerde altaren

Afgelopen zaterdagavond 1 juli ging Mgr. Ron van den Hout voor in de Eucharistieviering in Diessen. De kerk zat vol met parochianen, familie en vertegenwoordigers van de gildes uit onze gemeente. Het was een prachtige viering, waarin Ron een mooie, wat langere preek hield: “Ik heb bijna drie uur gereden om hier vanavond te zijn, dus mijn preek mag dan iets langer duren.”

We hadden allemaal de indruk dat Ron het goed stelt in Groningen en zijn taak als bisschop met veel inzet en plezier zal vervullen. Mijter en staf, daar moest hij nog aan wennen…

Na de viering, waarin de gerestaureerde altaren werden ingezegend, boden de gildes de opbrengst van hun ‘verbroederingsfeest 2016’ aan: € 925,00 ten behoeve van de altaarrestauratie.

Verder werd de nieuwe bisschop namens de parochie een glas-in-loodraam aangeboden (vervaardigd door Leo Fiévez), met daarin zijn bisschopswapen. Het zal een mooi plekje krijgen in het Groningse bisschopshuis als blijvende herinnering aan Rons ‘thuishaven’.

Na de viering was er een drukbezochte receptie op het grasveld naast de kerk, waar tot het duister inviel heel wat gezelligheid te vinden was met een natje en een droogje.

Steven Barberien