Uitzendingen

Kerktelevisie
De Venerabele Gilde heeft - in overleg met het parochiebestuur en in samenwerking met de Stichting Centraal Antenne Systeem (CAS) - in het voorjaar van 2016  kerktelevisie opgezet in de Petruskerk. Daarvoor zijn kabels, camera’s en beeldschermen geïnstalleerd. Bordjes in de kerk melden dat er beelden voor uitzending worden gebruikt. Het gebruik van vaste camera’s voorkomt dat opnames maken hinderlijk is voor deelnemers aan de vieringen. 

Leden van de Venerabele Gilde verzorgen ook de opnames voor kerktelevisie.

Belang van kerktelevisie
Via de beeldschermen kunnen parochianen achter de pilaren de vieringen beter volgen. In de kern Hilvarenbeek zijn de beelden ook buiten de kerk te ontvangen via de kabel (Caiway). Ze zijn bedoeld voor aan huis gebondenen en voor mensen die om andere redenen niet bij de viering kunnen zijn. 

Inmiddels kunnen belangstellenden wereldwijd via streaming op internet de vieringen in de Norbertus-parochie meebeleven en/of later bekijken.

De Norbertusparochie is de Venerabele Gilde en het CAS veel dank verschuldigd!

Paaswake Petruskerk 31 maart 2018

Uitzending Eucharistieviering in De Clossenborch
Voor bewoners van Woonzorgcentrum Thebe / De Clossenborch bestaat de mogelijkheid de zondagse viering in de Petruskerk bij te wonen via een scherm in het Stiltecentrum van het huis.

Ze kunnen er ook voor kiezen de Eucharistie te volgen op de eigen kamer via de kabel (Caiway).