Adventskalender

Weet je wat de advent is?
Advent komt van het Latijnse adventus, dat komst betekent. Het is de periode die voorafgaat aan Kerstmis, het feest van Jezus' geboorte. In deze periode bereiden we ons dus voor op de komst van Jezus.

De eerste zondag van de advent is dit jaar op 29 november. Er zijn altijd vier zondagen in de advent. Op elk van die zondagen laten we een nieuwe kaars branden op de adventskrans in de kerk. Op de vierde zondag branden dan alle vier de kaarsen. 


Weet je wat een aventskalender is? 
Adventskalenders worden vaak gebruikt in gezinnen met kleinere kinderen. Op zo'n kalender van karton is te zien hoe lang het nog duurt voor het Kerstmis is.
Misschien hebben jullie ook z'n kalender. Dan mag je elke dag in de advent een luikje op de kalender openen, waarachter dan iets lekkers zit. Als alle luikjes open zijn, is het Kerstmis. 

Digitale kalender
Hieronder zie je de link naar een online adventskalender. Je vindt  natuurlijk geen chocolaatjes achter de digitale luikjes, maar wel allerlei verhalen, opdrachten, muziek en knutselwerkjes die te maken hebben met Kerstmis. Ze bereiden jou en je ouders en grootouders voor op het feest van Jezus' geboorte. De kalender is dus eigenlijk voor de hele familie.

*Je ouders en jij kunnen hier lezen hoe de adventskalender precies werkt.

* Hier kun je de adventskalender openen.

Op zondag 29 november mag je het eerste luikje openen. Veel plezier met deze digitale adventskalender!