Wijzigingen pastoraal team en parochiebestuur

Toos Maas

Toos Maas is op 1 maart gestopt met haar werk voor het pastoraal team. Tijdens de viering van zondag 4 maart in de Petruskerk hebben we afscheid van haar genomen.

Klik hier voor de toespraak die pastoor Barberien bij deze gelegenheid heeft gehouden.
 

 

 

 Edwin Rozenkamp: 'Je hart volgen…'

"Toen ik zo’n 2,5 jaar geleden van start ging als bestuurslid vrijwilligers stond ik ervan versteld hoeveel werk het bestuur achter de schermen verzet. Wat kost dat tijd en inzet!

Als ik heel eerlijk naar mezelf kijk, ben ik meer een doener.
Ik geniet van het zingen bij Luciani, probeer de missen via kerk-tv zo mooi mogelijk in beeld te brengen en word blij als ik zie dat de mensen na de kerk nog napraten onder het genot van een kopje koffie van de Venerabele gilde. Daarom heb ik besloten mijn taak in het parochiebestuur neer te leggen.

Ik dank het bestuur voor het ‘kijkje in de keuken’. Dit betekent niet dat u mij nooit meer zult tegenkomen; vrijwilligerswerk voor de parochie blijf ik doen met heel mijn hart! "
 

 

Nieuwe penningmeester Norbertusparochie

Ook het parochiebestuur bestaat uit gedreven vrijwilligers, die zich inzetten voor het goed functioneren van de parochie.
(Voor de huidige bestuursleden zie de website bij Organisatie.)

Op 1 maart is Walther Maas na acht jaar afgetreden als penningmeester. In overeenstemming met de regels van het bisdom kan hij na een benoemingstermijn niet meteen voor een derde termijn worden benoemd.

Van huis uit accountant heeft Walther een belangrijke bijdrage geleverd aan een financieel gezonde Norbertusparochie. We schrijven zwarte cijfers en dat kan niet elke parochie zeggen.

Per genoemde datum is Jan van Velthoven aangetreden als zijn opvolger. Hij heeft de afgelopen maanden intensief met Walther samengewerkt om de activiteiten van penningmeester goed in beeld te krijgen.

Wie is Jan van Velthoven?
Jan - geboren en getogen in Moergestel - is 62 jaar en is getrouwd met Monique. Samen hebben ze een zoon, een dochter en een kleinkind (7). In 1986 is Jan op 30-jarige leeftijd met zijn gezin naar Nieuw Zeeland geëmigreerd en na twee jaar teruggekeerd naar Moergestel. In 1994 zijn ze verhuisd naar Haghorst, waar ze hun draai helemaal hebben gevonden. Jan werkt al ruim 30 jaar bij verzekeraar Interpolis-Achmea.
Jan wil zich ervoor inzetten de Norbertusparochie in een financieel gezonde conditie te houden en in het bestuur een positieve bijdrage te leveren aan de andere doelen. 

Oriëntatie nieuwe bestuursleden

Twee parochianen nemen inmiddels deel aan de vergaderingen van het parochiebestuur om zich te oriënteren op het bestuurswerk.

Dank je wel en succes!

Namens alle parochianen een hartelijk dankjewel aan Toos en Walther Maas en Edwin Rozenkamp. Veel succes voor onze nieuwe penningmeester en voor de bestuursleden in spe.