Woordje pastoor Barberien bij de eetgroepen

Beste allemaal,

Kerst doet ons denken aan sfeervolle gezelligheid, aan rijk gevulde feesttafels, waar mensen aanschuiven van wie je immens veel houdt.
Toch beseffen velen van ons dat dit beeld niet strookt met de werkelijkheid. Een stoel die leeg blijft, kan een pijnlijke gewaarwording zijn. Een teken van een groot gemis. Eenzaam zijn in de dagen van Kerstmis is geen uitzondering.

Och, we gunnen het hun wel, hoor, de kinderen en de kleinkinderen op wintersport…, maar we hadden ze liever hier bij ons… Of we missen net die éne, die ons door de dood ontvallen is…

Hoe bijzonder is dan deze gebeurtenis! Werkelijk een wonder van Kerstmis! Wat zijn er veel goede, lieve, warme mensen die de handen ineen slaan en u van harte een prachtig samenzijn aanbieden met de maaltijd als bindmiddel.

Deze medemensen, hier bij u aan tafel of degenen die koken, opdienen of afwassen, zij zijn u gegeven als een cadeau. Een gave… Geen goud, wierook of mirre voor het kerstkind, nee, deze medemensen zijn een gave van het Kind aan u… Kerstmis geeft ons de warmte van mensen die om ons geven en die daarmee laten zien: menslief, je bent welkom!

Onze Norbertusparochie vindt het een eer u allen het dessert aan te bieden, en zeker onze beste wensen, voor u en allen die u lief zijn.
Zalig Kerstmis en een gezegend 2019!