Petruskerk, van hirtumorgel

Concerten

Tien jaar Marktconcerten in de Petruskerk

Het comité ‘Marktconcerten in de Petruskerk’ bestaat 10 jaar. Alle reden om er extra aandacht aan te besteden. 

Als ‘opmaat’ naar de zomerserie van 2024 organiseren we daarom op zaterdag 29 juni, de feestdag van Petrus en Paulus, een orgeltocht van Diessen naar Hilvarenbeek.  De H. Petrus is de beschermheer van de Petruskerk. Daarom nodigen we de parochianen van de Norbertusparochie nadrukkelijk uit (een deel van) het programma van de orgeltocht bij te wonen.


Programma
Ad van Sleuwen en Jac Peeters zullen de orgels van de Willibrorduskerk en van de Petruskerk in twee korte recitals zowel solistisch als samen bespelen.
* Het eerste concertje is om 14.00 uur in de Willibrorduskerk;
* het tweede is om 15.00 uur in de Petruskerk. Aan het laatste concert werkt ook de Schola Gregoriana Becana mee.

Daarna is er een informele nazit met een hapje en een drankje. De kosten daarvan zijn voor rekening van de Orgelkring Midden Brabant, die onze organisatie een warm hart toedraagt.  De praktische uitvoering hiervan is waarschijnlijk in handen van de broeders van de Venerabele Gilde, die vaker informele bijeenkomsten verzorgen na bijzondere momenten in de Petruskerk. 

Orgelpracht Campinia -Verwondering bij de buren - 2024

Dit is een nieuw, grensoverschrijdend orgelconcertinitiatief in de Kempen.  Deze regio, zich uitstrekkend over drie provincies in België en twee in Nederland, herbergt heel wat interessante orgels.
Op 14 Kempische locaties (Achel, Averbode, Bergeijk (nl), Brasschaat, Eindhoven (nl), Geel, Herentals, Hilvarenbeek (nl), Nederweert (nl), Neerpelt, Tessenderlo, Vessem (nl), Vorselaar, Zonhoven) is in 2024 een gevarieerd aanbod aan concerten: van barok tot romantiek; van vierhandig tot samenspel, van gregoriaans tot filmmuziek, van Fandango tot improvisatie...

Het initiatief wil op de eerste plaats de orgelliefhebber erop wijzen wat er in zijn omgeving en net over de grens allemaal leeft. 

Voor een overzicht van data en deelnemers zie hieronder. Voor meer info en een gedetailleerd programma klik hier.

Campinia

Marktconcerten Petruskerk Hilvarenbeek

Ook in de zomermaanden van 2023 was er een serie marktconcerten in Hilvarenbeek, en wel op acht donderdagen in juli en augustus van 12:00 uur tot 12:30 uur in de
St.-Petruskerk.

Ze waren voor iedereen vrij toegankelijk met na afloop een collecte. Voor het programma zie de link hieronder. 

Marktconcerten Petruskerk 2023

Concert Venti Musicali 29 mei 2023

Ensemble Venti Musicali, bestaande uit Jac Peeters (niet op de foto), Ad van Sleuwen, Catherine Putters, Willemijn van Baar, Fien van Dingenen, Stepan van der Maas en Jac van Trier, verzorgde op 29 mei 2023 (tweee pinksterdag) om 15.00 uur een concert in de Beekse Petruskerk.