Herinrichting kerkhof Diessen

Berging
De huidige berging, met daarin voorzieningen voor de grafdelver(s), verkeert in zeer slechte staat en wordt vervangen. Aan de buitenzijde komt er ruimte voor tuingereedschap. Ook krijgt de voorgevel een monument voor doodgeboren en andere kinderen die vóór hun doopsel zijn gestorven en in een ver verleden geen zichtbaar graf kregen. Dorpsgenoot Louis de Groot heeft een prachtig ontwerp gemaakt ter herinnering aan deze kinderen. Het monument wordt pas aangebracht in het voorjaar, zodra de nieuwe berging klaar is.

Abouteplaats
De absouteplaats, waar we na een uitvaart afscheid nemen van de overledene, verhuist naar een ander plek. Bij de nieuwe absouteplaats komt een houten kruis. Na restauratie krijgen de beelden die voorheen op de muur om het kerkhof stonden, een plaatsje naast het kruis.

Urnenmuur en strooiveld
Bij de urnenmuur wordt meer intimiteit gecreëerd. Er wordt ook een veld aangelegd om de as van overledenen uit te strooien.

Kerkmuur en watertappunten
Tegen de kerkmuur is een bank gepland met daarvoor een bloemborder. Het is een plekje om even te rusten en/of wat na te denken.
Verspreid over de begraafplaats komen verschillende watertappunten, zodat de loopafstand flink korter wordt.

Legaat
Dit alles kunnen we verwezenlijken dankzij een legaat met als bestemming het verfraaien van de omgeving van de Willibrorduskerk. Wij mogen de betreffende familie zeer dankbaar zijn, want het komt ons allen ten goede. Het brengt bovendien eer aan hen die ons voorgingen in leven, geloven en sterven. Dat zij mogen rusten in vrede.

Diessen ontwerp kerkhof en verlichting 2015