Kerstmis, feest van licht en vrede

Kerstster

Marc Massaer

Kerstmis is het feest van de geboorte van Jezus.
Kerstmis is het feest van het licht en Kerstmis is het feest van de vrede.

Overal in de huizen en straten zien we lichtjes en kaarsje branden, omdat wij niet houden van de duisternis maar van het licht. Waarom is Kerstmis het feest van het licht ?
Jezus heeft zelf gezegd: Ik ben het licht van de wereld.
Dankzij Jezus weten we dat God liefde is en dat God woont in het eeuwige licht van de hemel.
Dankzij Jezus zijn wij kinderen van het licht, geroepen om lichtjes te zijn in deze wereld.

Hoe kunnen wij lichtjes zijn en licht verspreiden ?
Door elkaar lief te hebben en Jezus te beminnen, te aanbidden en te vereren als onze God verspreiden wij licht en liefde in deze wereld. Licht verspreiden geeft vreugde en troost en maakt alles veel mooier. Door voor zieken, mensen die treuren, de eenzamen en mensen die lijden een kaarsje aan te steken bij Maria en bij de kerststal, verspreiden wij licht rondom ons. Door voor mensen in nood te bidden vragen wij aan God deze mensen te helpen en hun licht te geven in het leven.

Kerstmis is ook het feest van de vrede.
Jezus is de vorst van vrede. Aan zijn volgelingen heeft Jezus gezegd dat Hij vrede is komen brengen op aarde tussen de mensen en tussen God en de mensen. Ook de engelen zongen bij de geboorte van Jezus: Vrede op aarde aan de mensen van goede wil.

Wij weten dat we elk jaar opnieuw het feest van Kerstmis nodig hebben want als we om ons heen kijken, is er nog steeds oorlog, en geweld en ruzie tussen mensen en zijn we nog steeds jaloers op elkaar.

Wij christenen kunnen daar iets aan doen door voor de vrede te bidden, onze ruzies bij te leggen en mee te werken aan verzoening en vrede tussen mensen.

Moge dit kerstfeest ons allen inspireren om zelf licht, liefde en vrede te verspreiden.

U allen wens ik een zalig kerstfeest toe. Amen.

Printversie