Het grootste geschenk ben jij!

Steven Barberien

Als er een kindje geboren wordt en we gaan op kraamvisite, dan nemen we een cadeautje mee. Het hoeft niet groot te zijn, het mag klein zijn, maar met lege handen komen, dat doe je niet. Zelfs die drie koningen uit het Verre Oosten brachten geschenken mee voor het Kindje Jezus. En die arme eenvoudige herders, wat zouden die meegebracht hebben? Daar in het open veld waren ze niet voorbereid op een kraamvisite. Misschien wat lekkere schapenmelk of een stukje kaas voor Maria en Jozef?
Een klein gebaar…

Ook wij kunnen een klein gebaar maken naar het kindje Jezus. We zijn hier samen bij Hem gekomen en dát is al een teken! We kunnen dadelijk iets geven van onze overvloed bij de collecte, die helemaal bestemd is voor hulp aan christenen in Aleppo… Maar weet je wat jij nog kan doen en wat een heel mooi cadeau zou zijn voor Jezus? Gewoon op bezoek blijven komen.

Jezus wil niets liever dan dat wij met Hem verbonden blijven. Dat we samenkomen om rondom Hem te vieren. Het grootste geschenk dat Hij kreeg bij zijn geboorte in die kerstnacht, was niet het goud van één van de koningen maar het feit dat daar al die mensen waren, rondom Hem. En als we eerlijk zijn, zo denken wij er toch ook over?

Kerstmis is een feest, niet omwille van de feesttafel met lekker eten, maar omdat we dan samen aan tafel zitten en genieten van elkaars gezelschap.
Kerstmis hier in de kerk is ook een feest, omdat we samenzijn rondom Jezus.
De warmte van mensen om ons heen…,
die warmte was voor Jezus in de kille stal genoeg.
Die warmte is voor ons ook genoeg om het goed te hebben.

Dus, beste mensen, het grootste geschenk van deze kerstavond, dat ben jij zelf!
En ik ben blij dat je er bent.
Het doet me deugd dat wij hier samen mogen zijn!
En zo is het voor ons allemaal een Zalig Kerstfeest!

Printversie