Vastenactie 2020: project Agwara van Sander Kesseler in Oeganda

Ook dit jaar is de opbrengst van de vastenactie in onze parochie bestemd voor het werk van priester Sander Kesseler in en om het vluchtelingenkamp in Oeganda. Vorig jaar is er van de opbrengst een school gebouwd.
Dit jaar beginnen we aan een groot project voor 400 vrouwen. Het heeft de titel†Agwara†meegekregen. Een agwara is een kalebas, die uitgehold voor allerlei dingen te gebruiken is, net zoals dit project verschillende doelen heeft.


Grond, gebouwen en opleiding

De parochie daar heeft 80 acres grond beschikbaar gesteld voor landbouw. In het eerste jaar krijgen twintig vrouwen uit de parochie en het vluchtelingenkamp landbouwtrainingen. Tegelijkertijd krijgen de gebouwen van de parochie voorzieningen om het water van de daken op te vangen. Ook wordt er een ondergrondse watertank geÔnstalleerd.
Daarna moet er een pomp met leidingen komen om het water naar de landbouwgrond te transporteren. Daarvoor is dit jaar Ä 15.000,- begroot. In de komende jaren moet het landbouwproject dan echt gaan lopen.

Steun landelijke Vastenactie

De landelijke Vastenactie gaat vanaf dit jaar het project ondersteunen, tot wel 50% extra!! Daarvoor is het†belangrijk dat u het projectnummer 401406 vermeldt bij het overmaken naar Vastenactie. Want als het geld op de grote hoop terechtkomt, krijgen we niks extra's.

Hoe kunt u bijdragen?

We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Poster Agwara

Foto's

Voor foto's van o.a. de kerk en de school in het vluchtelingenkamp klik hier.