Diessen

Voor de meest actuele informatie over begravingen en het reglement begraafplaatsen klik op de link hieronder.†

Informatie over de begraafplaatsen

begraafplaats diessen

Het kerkhof aan de Kerksingel is de laatste rustplaats van veel inwoners uit Diessen.
De begraafplaats is van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk. Eenieder die het kerkhof bezoekt, stelt het op prijs dat in alle rust te kunnen doen. Laten we die wens respecteren.

Historie
Oorspronkelijk lag het kerkhof aan de noordzijde van de kerk, binnen de kerkhofmuren. In juni 1849 heeft men de school en het schoolmeesterhuis, die tegen de muur aan de noordzijde van het kerkhof stonden, laten ruimen. De vrijgekomen ruimte is toen bij het kerkhof getrokken. ďHet was een sieraad van een kerkhof, een visitekaartje voor de kerkĒ,†aldus pastoor Boeren in die tijd.

Lees verder...

Beheer en onderhoud
Twee groepen van tien tot twaalf enthousiaste vrijwilligers uit Diessen en Baarschot onderhouden al vele jaren groenvoorziening en bestrating van het kerkhof, zodat het er altijd verzorgd uitziet. Ze komen om de beurt elke veertien dagen bijeen voor de onderhoudswerkzaamheden. De tijdsinvestering is afhankelijk van het jaargetijde.

Heeft u zin hen een handje helpen? Neem dan contact op met een van de twee coŲrdinatoren onderhoud begraafplaats of bezoek de begraafplaats eens, wanneer de vrijwilligers aan het werk zijn.

Contactgegevens
Jan van Korven
Kruisberg 24
5087 JB †Diessen
Tel. 013 Ė 5044322

A. van Dorst
Kerkstraat 27,
5087 BP† Diessen,
Tel. 013 - 504 1572

Administratief beheer
Het administratief beheer van de begraafplaats valt onder de verantwoordelijkheid van Arie Vugts. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het opmaken en/of verlengen van grafakten, het plaatsen van graftekens en allerlei andere zaken de begraafplaats betreffende.†

Contactgegevens
Arie Vugts, Zijthorst 24, 5087 BX† Diessen
Telefoon: 06 20505694

Renovatie 2016
In 2015 zijn de beelden(groepen) verplaatst en gerestaureerd. Klik hier voor een fororeportage.

In 2016 is de begraafplaats ingrijpend gerenoveerd. Voor een fotoreportage van de reconstructiewerkzaamheden zie de slideshow hieronder.

  • reconstructie begraafplaats diessen