Vormsel

'Ze raakten allen vol van de heilige Geest.' Handelingen 2,4

vormsel 2013

In 2017 (schooljaar 2017 - 2018) wordt op zaterdag 28 oktober om 16.00 uur het Vormsel toegediend. Afhankelijk van het aantal vormelingen vindt de viering plaats in de Petruskerk of de Willibrorduskerk. Deken Leendert Spijkers zal dit jaar namens de bisschop het sacrament toedienen.

Het sacrament van het Vormsel

Het H. Vormsel is een sacrament. Hierbij bidt de Kerk dat Gods Geest kracht mag geven aan jonge mensen om vorm te geven aan het geloof dat zij bij het Doopsel hebben ontvangen. De vormeling ontvangt het sacrament door handoplegging en zalving met het H. Chrisma.

Voorbereiding

De kinderen van groep 8 van alle basisscholen in de gemeente Hilvarenbeek krijgen in de eerste helft van september een aanmeldformulier voor het Vormsel. Kinderen die buiten onze gemeente naar school gaan, kunnen contact opnemen met het parochiesecretariaat.
Ook via het formulier hieronder (zie download ) kan men zich aanmelden voor de Vormselviering en de voorbereiding erop.

Aanmeldformulier Vormsel schooljaar 2017-2018

De voorbereiding van het vormsel is totaal vernieuwd!
In plaats van vijf bijeenkomsten op donderdagmiddag komen we nu ťťn keer samen voor een vormselmiddag op zaterdag 7 oktober van 14.00 uur Ė 17.00 uur bij Peerke Donders, Peerke Donderspark 3, 5011 XL Tilburg, waar we rondom de inspirerende figuur van de Zalige Peerke Donders ons verdiepen in hoe je leven kunt in de kracht van Gods Geest!