Mevrouw Toos Maas

Toos Maas is lid van het pastorale team en werkt samen met de pastoor en de diaken in het gehele pastoraat. Specifieke taken zijn het begeleiden van de werkgroep Van Harte en het voorbereiden van uitvaarten. Bijna dagelijks is zij tussen 10.30 en 12.00 uur aanwezig in de Petruskerk. Verder is ze meestal telefonisch bereikbaar.†Contactgegevens:

Toos Maas - v.d. Abbeele
Gildelaan 3
5081 PJ Hilvarenbeek
Tel: 06 250 801 70 / (013) 505 1939
E-mail:†towamaas@kpnmail.nl

Levensloop
Toos, de jongste uit een gezin met drie dochters, is in 1950 geboren en heeft tot 1976 in Tilburg gewoond. Na de middelbare school is zij als administratieve kracht gaan werken bij een begrafenisondernemer. Zij is getrouwd, heeft twee zonen en een dochter en is oma van zes kleinkinderen.

Sinds 1983 werkt Toos in de parochie. Omdat haar taken steeds uitgebreider werden, is zij een algemene toerustingscursus van twee jaar gaan volgen op het toenmalige dekenale centrum in Tilburg. Daarna volgden nog diverse korte cursussen, die het parochiewerk ten goede kwamen.

Toen in 1991 in de Petrusparochie een pastoraatgroep werd gevormd met de pastores Cees Remmers en Gust Jansen functioneerde Toos daarin als fulltimeleek, naast enkele parttimeleken. Aan de ontwikkelingen door de jaren heen heeft zij haar steentje bijgedragen.

In 2015 was de nieuwe, grote parochie H. Norbertus een feit en is haar gevraagd samen met de pastores Steven Barberien en Gust Jansen het huidige pastorale team te vormen. De pastoraatgroep van de Petruskerk was inmiddels opgeheven. Na enkele weken bedenktijd heeft zij toegezegd. Toos blijft haar specifieke taken uitvoeren. Daarnaast zal zij meedenken over de vraag hoe te komen tot en te werken in ťťn grote parochie.

Hobbyís
Toos houdt van sporten. Ze gaat twee keer per week naar een sportschool en houdt van fietsen en wandelen. Ze leest graag, puzzelt veel, drinkt graag een glas wijn en houdt van lekker (uit) eten. Haar gezin is haar zorg maar ook haar hobby. Ze geniet vooral van de kleinkinderen.